Kaikki blogit puheenaiheesta Kuntauudistus

HARMAAT HIUKSET SOTE-SOTKUSTA

HYVÄ KELA, pyydän: Johdattakaa KELAN toimet oman varallisuutensa suhteen jälleenrakentamisen jälkeiselle tielle.

Suomen Pankki on vakavaraisuus- ja toimintatakuulausunnossaan vannonut lupaavansa tukea Suomen maaseudun paikallisia yrittäjiä., joten 

HYVÄ kirjoitus Arto Alangolta (Arto Alanko) ja Sakari Alhopurolta (Sakari Alhopuro). Ja vielä,

Veronmaksajat, Esko Ahon hallitus otti 300miljardia valtiolle velkaa?

Kaksi vuotta sitten julkaisin blogissani, jota yksikään tiedotusväline ei ole aiemmin kertonut, että Esko Ahon hallitus, 1991-95, otti valtiolle velkaa 300miljardia markkaa, eli 50miljardia euroa, joka on puolet tämän päivän valtionvelasta.

Samalla mentiin Euroopan Unioniin vaikka valtionvelan osuus BKT:sta oli lähes 100%:a, miten sinne yleensä päästiin sillä velkamäärällä? Valehdeltiinko EU:lle hakemisvaiheessa Suomen talouden tilasta?

Suomi tarvitsee kuntauudistuksen

Muuttoliike maaseudulta kaupunkeihin on johtanut merkittäviin muutoksiin kuntien elinvoimaisuudessa ja asukasluvuissa. Nykyinen yli 300 kunnan malli toimi Suomessa, jossa väestö oli jakautunut huomattavasti nykyistä tasaisemmin ympäri maata. Kaupungistumisen myötä Suomen 313:sta kunnasta nykyään jo lähes puolet on alle 5000:n asukkaan pikkukuntia.

Lopetetaan kunnat 2/3: Parempi lähidemokratia

Kirjoitussarjani ensimmäisessä osassa  esitin, että sote-ratkaisun toteuttaminen maakuntamallilla on vasta hyvä alku. Hallintomuutoksen jatkeena on rohkeasti mietittävä, mitkä muutkin nykyään kuntatasolla hoidettavat palvelut on järkevämpää ja oikeudenmukaisempaa järjestää maakuntatasolla.

Sote - pakotettu kuntauudistus?

Sote – pakotettu kuntauudistus?

Pääministeri Sipilä esitteli eduskunnassa 7.10.2015 hallituksen kärkihankkeita. RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin vastauspuheenvuorossa oli harvinaisen painavaa asiaa.

Tässä suora lainaus:

Toisenlainen kuntauudistus

KUNTAUUDISTUKSEN EI TARVITSE OLLA
KULTTUURIHISTORIALLINEN SIIVOUSTOIMI

 

Kun valtakunnallinen media uutisoi jotain tapahtuneen ”Kouvolassa”,  niin missä se silloin

tapahtui? Vuoden 2009 kuntaliitoksia edeltäneessä Kouvolassako ( 45 neliökilometriä ), vai nykyisessä 2883 neliökilometrin Kouvolassa?

Kun Tammisaaresta ( perustettu 1546 ) vuonna 2009 tuli osa uutta Raaseporin kaupunkia, niin mikä siitä silloin tuli? Taajamako vain?

Kuntaliitosten suoritustavassa ei tunnu olevan enempää maantieteellistä kuin kulttuurihistorial-

Kuopattaisiinko kuntaliitokset?

Suomessa on lähes vimmaisesti jo kymmenen vuoden ajan valtiovallan toimesta ajettu kuntia kuntaliitoksiin. Asian vauhdittamiseksi on tarjottu niin porkkanaa kuin keppiäkin.

Päätöksenteon suurin ongelma on mututuntuma

Melkein neljä vuotta olen seurannut tasavallan päätöksentekoa likietäisyydeltä. Kokemuksista kielteisin on heikko päätöksenteko.

Esimerkiksi tämän vaalikauden alussa neuvoteltiin hallituksen ohjelmasta. Muutamassa päivässä "päätettiin" eli hallitusohjelmaan kirjattiin yli sadalle sivulle runsaasti erilaisia asioita. Hyvin tärkeitä, vähemmän tärkeitä ja kaikkea siltä väliltä.

Myydään haittoina oleva osa Suomea

Muutaman viime vuoden aikana on maassamme ainakin hiljaisesti hyväksytty periaate, että koko maata ei enää kehitetä. Jossain juhlapuheissa vielä väitetään muuta, mutta koko ajan tehdään kuitenkin muuta.

Kehitettäväksi osaksi maata on kriittisimmissä puheenvuoroissa kelpuutettu vain kehäkolmosen sisään jäävä alue. Jotkut hyväksyvät kehityskelpoisiksi alueiksi vielä niin sanottujen kasvukeskusten alueet, Tampereen ja Oulun. Muu osa maata saa jäädä reservaatiksi, jossa joskus vieraillaan kivikautista elämänmuotoa katsomassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä