Kaikki blogit puheenaiheesta Lapuan liike

Kehottaako kansanedustaja Mäenpää (ps) väkivaltaan?

Jälleen kerran oikealta laidalta herää haikailu Lapuan liikkeen perään. Tällä kerta Ilmajoen perussuomalainen kansanedustaja Juha Mäenpää kysyy ” Milloin Lapualla starttaa liike? Ymmärrätte mitä tarkoitan?”
Lapuan liikkeen tuntien tämän voi mielestäni tulkita suorana kehoituksena samanmielisille väkivallan käyttöön toisia suomalaisia kohtaan vaikka kuinka tätä yrittäisi kääntää.

K.J. Ståhlberg ja C.G.E. Mannerheim – päämiesten jäykkä suhde

K.J. Ståhlberg ja C.G.E. Mannerheim – päämiesten jäykkä suhde

 - eli vuoden 1919 presidentinvaalin voittaja ja häviäjä 1930-luvun kuohuvassa Suomessa

*

Motto:

”Mannerheim – ja hänellä ei silmissäni ole mitään hohtoa. Hän ei tee minuun pienintäkään vaikutusta.  Tiedän liikaa hänen juonitteluistaan vuosien varrella.”

Ester Ståhlberg, kirjailija, presidentin puoliso. Päiväkirja, 6.3.1931.

*

*

Henkilöt:

Sippolan pojat - muuan huomionarvoinen veljessarja Pohjanmaalta

Sippolan pojat  -  tarina eräästä veljessarjasta Pohjanmaalla

”Nyt luodaan suurta.”

*

Prologi

Arkkiveisu

Kauhavalainen maanviljelijä, monitoimimies Matti Sippola (1848-1908) uskoi edistykseen ja valoon.  Jo nuorena miehenä, vuosina 1878-1880 hän julkaisi mieliaiheistaan arkkiveisuja.

Katupartiot kautta aikojen

On Suomessa ennenkin partioitu omaa järjestystä pitäen, ilman esivallan tunnuksia rinnassa ja ilman lupaa. Taustalla on aina valtion jättämä valtatyhjiö. Pieni kertaus historiasta antaa perspektiiviä:
 

KEP, uskonnon hyväksikäyttäjä

Keskusta edeltäjineen on aina käyttänyt hyväkseen uskontoa. Ei terveitä kristillisyydestäkin tunnettuja arvoja vaan haisevaa valeuskonnollisuutta. Jokainen KEP-vaikuttaja (miehiähän he ovat) turvautuu pappishabitukseen, pappisnuottiin, papillisiin ilmeisiin ja eleisiin ja opittuun ja vasiten omaksuttuun papillis-isälliseen rooliin.

 

Pienpuolueissa historian havinaa

Mikäli ilmoitettu käänne on lopullinen, saamme poliittiseen toimintaan historiallisen toisinnon kun Lapuan liike elvytetään espoolaisvahvistuksin elävien kirjoihin.

Närkästys Lapuan sinimustista on tarpeetonta vouhotusta

Kansanedustaja Anna Kontula (vas) ärähti vastikään Facebookissa vaateketju Lindexille siitä, että sen mainoksessa esitellään mustaa kauluspaitaa sinisen solmion kera. Tieto närkästyksestä levisi mediaan, mikä varmasti oli tarkoituskin. Kontula ei vaateyhdistelmää hyväksy, sillä sellaista käytti 1930-luvulla oikeistoradikaalin Lapuan liikkeen nuorisojärjestö Sinimustat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä