Kaikki blogit puheenaiheesta Libera

Työmarkkinoiden yhteinen vastuu ja vapaus

Suomalainen elinkeinorakenne, työmarkkinat ja yhteiskuntamalli ovat merkittävien muutosten edessä tulevina vuosina. Vaikka kyseessä on usein (väärin) käytetty fraasi, voidaan 2020-luvulle tultaessa puhua aidosti toisesta teollisesta vallankumouksesta, joka mullistaa tuotannon ja palvelut tavalla, joka vastaa 1800-luvun murrosta. Ilmiö liittyy ennen muuta digitalisaatioon ja robotisaatioon, jotka toisaalta tuhoavat paljon perinteisiä tapoja tehdä työtä sekä monia työpaikkoja, mutta yhtäältä luovat aivan uudenlaisia työtehtäviä ja ammatteja.

Kuka on köyhä Suomessa?

Kiitos kommentistasi Anne. 

Pyrin vähän selventämään mitä tarkoitan...

Tarkoitan ettei köyhyys ole vain surkeuden määre, ja ettei köyhän mitat täyttääkseen tarvitse olla ihan hurjan surkeassa asemassa.

Ei köyhän ole pakko olla täysin onneton, vaan köyhäkin saa iloita ja olla onnellinen silloin kun siihen on aihetta.

Ei köyhä menetä köyhyyttään silloin jos voi köyhyydestään huolimatta jollain tavalla hyvin.

Degrowth haukkuu väärää puuta

Vasemmistoliiton vastavalittu puheenjohtaja Li Andersson mainitsi Degrowthin (A-Studio, 6.6.2016), Liberan Heikki Pursiainen iski kiinni kuin sika limppuun (libera.fi, 9.6.2016) ja täällä Pasi Sillanpää palautti pallon takakulmaan (Puheenvuoro, 10.6.2016).

Veroalellako harmaan talouden torjuntaa?

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok) osoitti taloudentuntemustaan ja yhteiskunnallista vastuullisuuttaan ehdottamalla MTV-uutisen haastattelussa veronalennusta ratkaisuksi veronkiertoon: Kun verotus laskee, myös yllyke jättää veroja maksamatta vähenee.

Liberan seminaarin antiin kannattaa perehtyä

Asetin suuria toiveita ajatuspaja Liberan viime torstaina järjestämään euroalueen kriisiä käsitelleeseen seminaariin. Puhujalista oli vakuuttava.

Kun seminaari lähetettiin suorana ISTV:ssa, matkustin lentäen Strasbourgista Brysseliin. Lehdistössä siitä kerrottiin hyvin vähän. Liberan sivuille tallenne ilmestyi vasta äskettäin.

Seminaarin ohjelma oli valitettavasti rakennettu siten, että sivurooliin jäivät ne, jotka kannattavat Suomen irrottautumista euroalueesta.

Työhakemus Liberaan

Ajatushautomo Libera haki tutkimusjohtajaa. Minä hain.

 

Helsinki 5.6.2014

 

Työhakemus

Toivon, että minut otetaan huomioon täytettäessä tutkimusjohtajan paikkaa organisaatiossanne.

Minä edustan kaikkea sitä mitä te ette. Minä pidän isosta valtiosta, veroista, tulonsiirroista, perintöverosta ja sen sellaisista. Minä en kuulu teihin. Mutta ei se haittaa. Teitä tarvitaan, ja te tarvitsette minua.

Sanakikkailua - "vakaa valuutta"

Uusi Suomi oli tavoittanut pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) toteamuksen Suomen euroerosta — tuttavallisemmin "fixit" — olevan kikkailua. Pääministeri totesi euron olleen Suomen historian "vakain valuutta". Tämä on sangen omituinen väittämä, sillä euron arvo on vaihdellut voimakkaasti mm. Yhdysvaltain dollaria ja Japanin jeniä vastaan. Esimerkiksi vuosina 2001-02 euron ja dollarin välinen vaihtokurssi oli noin 0,9 ja kesällä 2008 noin 1,55.

Euron tulevaisuus - markan toinen tuleminen

Minulla on ollut kunnia olla Vesa Kanniaisen vetämässä "Euron tulevaisuus - Suomen vaihtoehdot" hankkeessa yhtenä 12 asiantuntijana (mukana olijoista on julkaistu mm.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä