Kaikki blogit puheenaiheesta Merja Kyllönen

Koirat ja kilpa-ajot kiellettävä

Köyhien ja muidenkin arkea kurjistetaan joka vuosi hallituspohjasta riippumatta kiristyvillä "haitta- ja ympäristöveroilla". Arjen välttämättömyydet ja yleinen eläminen Suomessa tulee kalliimmaksi ja täten elintaso laskee. Kaikki tämä perustellaan ilmastosyillä.

Mediapelin todelliset uhrit


Presidentinvaalit olivat historiallisen tylsät ja yksimieliset. Suomessa presidentillä ei paljoa valtaa ole. Jos jostain asiasta olisi kunnon keskustelu ja innostus virinnyt käyntiin, voisi ehkä kuitenkin ymmärtää kaiken sen huomion, minkä vaalit saivat osakseen.


Kaikkein vaikeinta on ymmärtää, miksi media kiinnitti niin valtavasti huomiota eräiden statistien henkilökohtaisiin edesottamuksiin jo ennen kuin he olivat edes päässeet ehdokkaiksi, jo kauan ennen vaalikautta. 

Ehdokas Kyllönen -Kainuun tykyssä maailmanlopun merkkejä !

TV1 vaalipuheessa ehdokas Merja Kyllönen väitti Sotkamon tykkylumen ja siitä koituvien sähköhäiriöiden johtuvan ilmastomuutoksesta. Pimiässa pirtissä istunut Kyllönen oli tullut siihen tulokseen, että maailmanloppu alkaa Kainuusta jos ei jotakin tehdä.

Mieleen tuli kirjailija Huovinen ja hänen kehittämä hahmo "Havukka-ahon ajattelija", joka suolsi päästään mitä ihmeellisempiä visioita. Erotuksena Kyllösen puheisiin se, että Havukka-ahon ajatuksissa oli kätketty huumori, mutta Kyllönen oli ihan vakavissaan.

Merja Kyllöseltä ihmeellisiä Venäjä-lausuntoja

Luin Vasemmistoliiton presidenttiehdokkaan Merja Kyllösen haastattelun Helsingin Sanomista (HS 1.1. 2018) kun vinkattiin siinä puhutun hivenen kummallisia. Itsellekin ponnahti pari todella ihmeellistä linjausta haaastattelusta:

”Suomihan on väistämättä maantieteellisesti EU:n ja Venäjän välissä"

Eikö europarlamentaarikko Kyllönen ymmärrä Suomen olevan osa Euroopan Unionia, ei EU:n ja Venäjän "välissä"?

Vielä kummallisempi oli myöhemmin tullut arvio:

Vasemmiston kadonnutta kannatusta etsimässä

Jos vasemmisto haluaa palauttaa kannatuksensa, heidän on palattava korkeuksista takaisin maan päälle.

Niitä ihmisiä, jotka elävät keskellä arjen vaikeuksia, ei kiinnosta ensisijaisesti ilmastonmuutos, teoreettinen väittely geenimanipulaatiosta tai sukupuolineutraaliavioliittolaki.

Heitä kiinnostaa se, onko ruokaa huomennakin. Onko suojaa kylmää ilmaa vastaan: Onko villaista alle ja katto pään päälle.

Pääsevätkö heidän lapsensa kouluun ja Linnanmäelle.

Saako isä hampaansa paikattua ja äiti apua loputtomaan uupumukseensa.

Kyllönen ahkeroi, Väyrynen ottaa rennosti

Vasemmistoliiton "topakka akka" Merja Myllönen viihtyy selvästikin myös Meppinä, koska hän on tuoreen 18.4. julkaistun rankingin mukaan ahkerin suomalaisista europarlamentaarikoista. Koko parlamenttikin huomioiden hän kuuluu listan kärkipäähän sijalla neljäkymmentäyksi. Hän ei myöskään lähtenyt ääntenkerääjäksi eduskuntavaaleihin, vaan hoitaa konstailematta sitä työtä johon hän on valtuutuksen kansalta saanut.

Vasemmistoliiton harharetket

Vasemmistoliitto on ollut muutaman kuukauden oppositiossa, se on näkynyt kannatuksen nousussa. Ministeri kaksikosta Merja Kyllönen pääsi EU-parlamenttiin, Paavo Arhinmäki jäi johtamaan puoluetta. Hänenkin olisi pitänyt mittauttaa kannatuksensa, niin olisimme nähneet hänen oikean kannatuksen. Jonkin aikaa on kirjoiteltu mahdollisuudesta, että vasenryhmän kansanedustajat olisivat valmiita palaamaan vasemmistoliiton ryhmään takaisin, mutta joitakin erimielisyyksiä on vielä, jotka estävät yhdistymisen.

Lappi ja Suomi valitsi Paavon

Maakuntalehti Lapin Kansa äityi otsikoimaan päivän lehdessä, että "Lappi sai ikoman mepin". Hyvä niin, että Lapistakin on yksi meppi, koska kyse on kuitenkin pinta-alaltaan liki puolesta Suomea. Oikeasti Lappi on aivan liian pieni areena Paavo Väyryselle. Koko Suomen ja ainakin miljoonan ajokilometrin Paavostahan on kyse.

Historiallinen eurovaalimahdollisuus Kainuulle

Aamun Kainuun Sanomissa olevan uutisen mukaan suomussalmelaiset ovat nousseet Suomen kärkeen kasvattamalla eniten äänestysaktiivisuuttaan. Ennakkoäänestyksessä äänestysprosentti Suomussalmella oli 21,6. Syystä ei liene epäselvyyttä. Paikkakunnalta kotoisin olevan Merja Kyllösen (vas.) kannatus ylittää koko maassa yleisesti, mutta Kainuussa erityisesti puoluerajat. Sama aiempaan nähden vilkas ennakkoäänestys on nähty muuallakin Kainuussa, jossa kokonaisuutena äänestysaktiivisuus on noussut vuoden 2009 vaaleihin nähden kolme prosenttiyksikköä (18,2%).

Urbaanit legendat

Vallanpitäjistä on aina kerrottu juttuja, joissa heidät esitetään hölmössä valossa. Jutuissa on voinut olla perääkin ja pienellä liioittelulla niistä on saatu herkullisia. Joskus totuus on voinut olla juttuja ihmeellisempää, mieleen tulee vaikka Kekkosen tai Berlusconin touhuista tehdyt paljastukset.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä