Perussuomalaiset

GCM + pakolaiskiintiön nosto + EU:n ulkoinen turvapaikanhaku = Ilmasilta

Politiikassa pitäisi aina pohtia hintaa ennen kaupantekoa. Sen sijaan kokoomuslainen sisäministeri Kai Mykkänen hyväksyi GCM-asiakirjan ajattelematta tai kertomatta kansalaisille, mitä se oikeastaan merkitsee. Tehtiin siis kauppa ensin, ja nyt pohditaan hintaa.

Halla-ahon musta sydän

Perussuomalaiset julkaisi puheenjohtaja Jussi Halla-ahon vaalivideon menneellä viikolla. Reilun kuuden minuutin raita on tehty isolla rahalla, mutta se ei ole uutinen. Persujen puoluetuki on kokoaan suurempi ja näin on, millä mällätä.

Miksi sitten puutun persujen mainosvideoon ja annan sille merkitystään suuremman painoarvon? Kyseessä on Suomen historian hävyttömin, härskein ja valheellisin poliittinen mainos. Jopa SAK:n Oiva Lothanderin mässäilymainos jää tämän jalkoihin.

Lasten ristiretki ja ilmastopolitiikan kobravaikutus

Millaisen ilmastoargumentin sinä haluat ostaa? Julistusmaisen, ihanteellisen ja ehdottoman vai realistisen, suhteellisuudentajuisen ja elämän tosiasiat hyväksyvän? Tästä oikeasti on kyse, kun väitetään, että edessä ovat ilmastovaalit.

Maahanmuuttovaalit vai ilmastovaalit? Kaikki käy!

Mediassa ja sosiaalisessa mediassa on käyty kiivaana keskustelua siitä, ovatko tulevat eduskuntavaalit maahanmuuton vai ilmastoasioiden ympärillä käytävät. Kahtiajako nähdään jyrkästi sellaisena, että maahanmuutosta keskustelu on Perussuomalaisten etu ja ilmastoasioista keskustelu on Vihreiden etu. Asian ei kuitenkaan tarvitse olla näin mustavalkoinen, sillä kysymyksillä on paljon yhteistä ja Perussuomalaiset eivät suinkaan ole sivuuttaneet ilmastoasioita olankohautuksella, vaan tarjoamme toimivia ratkaisuja niihinkin. Ja nimenomaan ratkaisuja, emme pelkkää hysterisointia.

Annatko jymäyttää itseäsi ”pääministerivaalilla”?

Sdp ja Kokoomus ovat halunneet nähdä edessä olevat eduskuntavaalit pääministerivaaleina. Puolueiden puheenjohtajat ovat kaupitelleet toisiaan tai itseään toinen toistaan parempina tai huonompina vaihtoehtoina. Äänestäjille pyritään luomaan kuva, että heidän olisi valittava kahdesta vaihtoehdosta vähemmän huono.

Kotimaani ompi Suomi

Perussuomalaiset ja perussuomalaisten äänestäjät on leimattu valtamediassa kouluttamattomaksi valkoiseksi roskaväeksi, joka ainoastaan purkaa omaa pahaa oloaan muukalaisvihaan.

Olen itse pitkän työuran tehnyt lakimies, asianajaja ja varatuomari. Haluan osoittaa omalla esimerkilläni, että Perussuomalaiset ja heidän äänestäjänsä ovat tavallisia suomalaisia ihmisiä, jotka opiskelevat, käyvät töissä ja huolehtivat asioistaan. Osa meistä on pidemmälle kouluttautuneita, osa muuten valveutuneita.

Lempiaihe

Takavuosien vaaliteemat olivat aiheiltaan suurelta osin erilaisia vaikka toki samoja aiheitakin käsiteltiin. Verotus, työttömyys, eläkeläiset, koulutus, lapsilisät ja ulkopolitiikka nostattivat keskustelua samalla tavalla kuin nytkin. Vaan osaatteko kuvitella 1980-luvun poliitikot puhumaan lihansyönnin verottamisesta, polttomoottorilla varustettujen autojen kieltämisestä tai siitä, voiko koulupäivän jättää aatteellisista syistä väliin? Aivan, ei näistä puhuttu, koska ne eivät olleet millään tavalla ajankohtaisia aiheita.

Lasten hyvinvointi

Lasten hyvinvointi on erittäin laaja aihe, joka koskettaa lähes kaikkia yhteiskunnan osa-alueita. Siksi sen käsittely yhdessä kirjoituksessa on todella haasteellista. Koen kuitenkin tärkeäksi kirjoittaa ajatuksiani lasten hyvinvoinnista, koska se on perimmäinen syy, miksi olen ylipäätään ryhtynyt poliittisesti aktiiviseksi.

Äänestä Suomi takaisin

Perussuomalaiset julkaisivat juuri oman eduskuntavaaliohjelmansa. Me lähdemme siitä, että Suomen valtion ensisijainen tehtävä on puolustaa suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta. Vain sitä voidaan jakaa mitä on ja koska jaettavaa on rajallinen määrä kohteet täytyy priorisoida. Meidän mielestämme vastakkainasettelu on perusteltua, koska politiikassa asiat ovat vastakkain.

Puolueiden arvokartta

Olen aina rakastanut tilastoja, mutta ennen kaikkea hienoja kuvia, jotka selkeyttävät tilastot visuaalisesti.

Helsingin Sanomat tutki eduskuntavaaliehdokkaiden vaalikonevastauksia ja asetti puolueet x-akselille (vasemmistolaisuus-oikeistolaisuus) sekä y-akselille (liberaalisuus-konservatiivisuus).

Koska tähän blogiin ei voi kuvia laittaa, klikkaa suoraan kaiarilundell-blogiini:

http://kaiarilundell.blogspot.com/2019/03/puolueiden-arvokartta.html

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä